26 en 27 april: Koningsnacht en Koningsdag 2018

By 24 april 2018Nieuws

Het wordt weer een groot feest in de binnenstad van Schiedam met oranje etalages, vrijmarkt, kinderactiviteiten en vooral veel muziek en gezelligheid.

Onderaan dit bericht treft u de meest recente actie mededelingen!

Swingende Koningsnacht

Voorafgaand aan de Koningsdag is het op donderdagavond 26 april feest in de Grote Kerk met o.a. optredens van Johnny Valentino, One Two Trio en de Lekkke Band! Entree is gratis, maar Vol = Vol. Ook bij de horeca heerst er op die avond en nacht het Oranjefeest met live artiesten en DJ’s. Er is voor elk wat wils!

Fleurige Koningsdag

Al vroeg in de ochtend worden de vrijmarktkleedjes op het Land van Belofte, Lange Kerkstraat, Broersveld en de Hoogstraat uitgespreid met daarop een zeer gevarieerd aanbod aan spullen. Voor de kinderen zijn er dit jaar op de Kloosterplaats circusactiviteiten door Circus Rotjeknor in samenwerking met KomKids die o.a. Taekwondo workshops aanbiedt. Aan de sfeer zal het niet liggen. Oranje etalages en op de Hoogstraat rood – wit- blauwe vlaggentjes, in Broersveld de oranje loper en als het zonnetje dan ook nog gaat schijnen….

Live op Straat

Winkels en horeca zijn op Koningsdag open en rond de gezellige terrassen klinken muzikale klanken door het onderdeel ’Live op Straat’, met speciale aandacht voor de 4 podiumlocaties: Voor de Korenbeurs, op de Hoogstraat (voor Tapperij het Weeshuis), de Vismarkt en Grote Markt. Geniet van de optredens van o.a. Slim Robin en Arie Verhoef, Kuuk en Nelis, Bluesopa Cor Roelse, El Fatso, All RightsReserved, No Escape, The Gentlemen of Rock ’n Roll, Corvin Silvester, Marco Diamantatos & Mike Vos, De Wannebiezz en Skeftum!

Programma

Het gehele programma en actuele zaken zijn te vinden in de folder en op de facebookpagina’s ‘koningsdagschiedam’  en ‘Live op Straat’. Wij wensen iedereen veel plezier!

Houd ook de acties van de ondernemers in Schiedam Centrum in de gaten, zoals 

Kidz Specials, Hoogstraat 50 11.00 – 17 uur

Leuke kinderspelletjes zoals Bowlen, blikken gooien en voor de alle peuters dobbelsteen gooien. Kinderen kunnen korting winnen in de winkel, namelijk 10 20 en 25%!! Hebben ze niks omgegooid, mogen ze grabbelen zo heeft iedereen toch iets gewonnen!