Zondagmiddag 15 april 15.00 uur Lezing: Energie uit de natuur De Illustere School Schiedam in Jeneverie ’t Spul (Hoogstraat 92)

By 12 april 2018Nieuws

Toegang gratis.

Ir. Chris Zijdeveld (duurzaamheidsdeskundige) zal een lezing verzorgen en zijn kijk geven op de mogelijkheden die er zijn om energie te besparen en anders dan nu daar mee om te gaan.

Tijdens zijn wethouderschap (1974-1994) heeft hij veel in Schiedam gedaan om energievriendelijk te laten bouwen, waardoor onze stad in die tijd daarmee voorop liep. Zijdeveld heeft sinds die tijd op lokaal, nationaal en internationaal niveau vele lezingen over energiebeleid gegeven. Zo was hij onder andere lid van de OESO commissie “Environmental Improvement through Urban Energy Management” en vele andere organisaties die aan energiebesparingen werken. (Organisatie Duurzame Energie (ODE), Nederlandse Duurzame Energie Federatie, Milieudefensie, International Solar Cities Initiative (ISCI). Al met al een middag voor een ieder die geïnteresseerd is in energie besparen zoals HR ventilatie, lage temperatuur verwarming, warmtepompen, passief bouwen. En vooral voor wie anders wil gaan kijken en denken naar hoe om te gaan met de energie die onze aarde heeft te bieden.