Centrummanagement is dankbaar voor inzet Centrummanager Phons Ockerse

By 4 september 2019Nieuws

Na zich vele jaren voor het centrum van Schiedam te hebben ingezet, vindt Phons het tijd om zijn carrière per 1 oktober aanstaande elders voort te zetten.

Phons zette zich in de jaren 80 al in voor Schiedam. Eerst in Café Proosje en later bij Horn Electro. Via de Kinderschoenenwinkel Boti Boots van Martine Ockerse werd Phons betrokken bij de winkeliersvereniging Broersvest. De vervolgstappen naar voorzitter van het Centrummanagement en de functie van Centrummanager waren daarna logisch. Het Centrummanagement heeft samen met Phons Ockerse een professionaliseringsslag gemaakt.

Trots

Phons kijkt tevreden terug op al die jaren. Vooral op het helpen van ondernemers aan een passend winkelpand of de nodige vergunningen en het opstarten en uitbouwen van evenementen zoals Koningsdag in Schiedam Centrum is hij trots.  “Er zijn zoveel mooie dingen gedaan en er is nog veel te doen. “Daarmee bedoelt hij het Lange Haven Project, Hoogstraat Plus, SHOP en andere participatietrajecten.

Spin in het web

Doordat Phons dagelijks uren spreekt met alle partijen in de stad, is de Centrummanager als een spin in een web geworden. Daarmee zijn mooie samenwerkingen en contacten tot stand gekomen. De lijnen tussen gemeente, ondernemers, fondsen, sponsoren en andere stakeholders zijn kort. Kennis en ervaringen worden gedeeld met gunstige resultaten voor alle betrokken partijen.

Informeel afscheid

Het Centrummanagement waardeert het besluit van Centrummanager Phons Ockerse om zijn carrière per 1 oktober aanstaande elders voort te zetten, maar zal hem zeker missen. “We zijn Phons dankbaar voor zijn enorme inzet. Hij kent de binnenstad als geen ander en heeft ontelbare contacten opgebouwd, waardoor de samenwerking met de andere spelers in de binnenstad meetbaar is versterkt. Er wordt gewerkt aan een informele afscheidsreceptie. Phons verdient dat! “ Aldus voorzitter Ed Vriethoff.

Vacature?

Bestuursleden van de stichting nemen tijdelijk de taken van de Centrummanager over en gaan de komende maanden in gesprek met de gemeente Schiedam en andere belangrijke stakeholders om geplande werkzaamheden voort te zetten. In het najaar volgt een sollicitatieprocedure.

Foto met Phons Ockerse:  fotograaf Willem de Kam 

Meer informatie over o.a. de aanstelling van de nieuwe Centrummanager voor Schiedam kunt u verkrijgen bij de voorzitter, de heer Ed Vriethoff   info@schiedamcentrum.nl