Het bestuur bestaat uit een voorzitter, leden die de centrum-ondernemers vertegenwoordigen, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Schiedam en adviseurs.

Dagelijks Bestuur

Passage  –  Ed Vriethoff  –  Voorzitter

Horeca  –  Kees Janse  –  Penningmeester

Vastgoed  –  Tim van Doorn  –  Secretaris

Centrummanager is Phons Ockerse 06-52 72 52 48   phonsockerse@schiedamcentrum.nl

Algemeen Bestuur

Hoogstraat  –  Bram de Vos Burchart

Hoogstraat –  Maurice Haverkamp

Dam  –  Michael Boekholt

Lange Kerkstraat, Broersveld  –  Bas de Haard

Broersvest  –  Mike Vroom

Adviseurs

SPS/VVV  –  Annemieke Loef

Cultuur  –  …………….(vacant)

R&R  –  Piet Smits

Gemeente  –  René den Toom

Uitvoering secretariaat 

Kitty Buijtendijk (Mozaick Organiseert…)  kittybuijtendijk@schiedamcentrum.nl

Over het Centrummanagement

“Wat een prachtige stad, ik wist niet dat Schiedam zo mooi was” horen wij met regelmaat van passanten in onze stad. Dat beeld willen we graag verspreiden, vasthouden en uitbouwen. Wie zijn we en waar staan we voor? Het Centrummanagement zet zich met hart en ziel in voor de bloei van onze binnenstad. Wij zijn er voor zowel de kleine als de grote ondernemer die zich in ons centrum gevestigd heeft of van plan is zich te gaan vestigen.

Stel: u bent winkelier in de binnenstad. U doet er alles aan om uw zaak gezellig en aantrekkelijk te houden. U wilt uw zorgen kunnen delen over veiligheid, leegstand, bereikbaarheid en het straatbeeld.

Stichting Centrummanagement Schiedam wil samen met u en allen die investeren in de binnenstad een omgeving creëren, waarbinnen we succesvol kunnen ondernemen.

We doen dat onder meer door uw belangen te bepleiten, onder meer bij de gemeente. Dit werpt vruchten af. Zo hebben wij bijvoorbeeld hard geknokt voor goede en betaalbare parkeerfaciliteiten, zodat de binnenstad gemakkelijker bereikbaar is. Meer én gespreide parkeergelegenheid trekt immers een hoger aantal bezoekers aan, die na een museumbezoek en een gezellig terrasje, ook gaan winkelen. Ook fietsers zullen, als het aan ons ligt, binnenkort een aangenamer tochtje naar de binnenstad kunnen maken. We pleiten voor handige fietsroutes vanuit elke hoek van Schiedam, waardoor fietsers rechtstreeks naar het centrum worden geleid. Waar het rijwiel – gratis – achtergelaten kan worden in een bewaakte stalling.

April 2018: Hier treft u de link naar de ‘Subsidieregeling Revitalisering binnenstad gemeente Schiedam’

Subsidie, op grond van deze regeling, kan worden verleend aan een ondernemer die een bijdrage levert aan de versterking van de binnenstad.

De subsidie wordt verleend voor de volgende activiteiten:

  • a) Op de Hoogstraat: vestiging, verplaatsing vanuit aanloopstraten, verplaatsing op de Hoogstraat zelf of wijziging van een onderneming ingevolge artikel 4;
  • b) In de centrumstraten: verplaatsing van een bestaande onderneming vanuit de aanloopstraten of wijziging van een bestaande onderneming ingevolge artikel 4.